bilde

Utvendige screens: Slik går du frem

Sist oppdatert: 12. mars 2023

Solskjerming kommer i mange varianter, og noe av det nyeste er såkalte screens. Det er enkelt å gå i surr med så mange alternativer å velge mellom, men screen er solskjermingen for topp moderne hus og hjem. Er du lei av solskjerming som synes godt på utsiden av huset ditt, er screens noe du absolutt bør gå for.

Utvendig solskjerming

Screens er utvendig solskjerming, og den monteres utenpå vinduene dine. Duken er som regel svart, og den er uttrekkbar. Det som gjør screens så populære er at de er festet tett inntil vinduene i en ramme, og det gir et mye mer rent og moderne uttrykk. Den fungerer som en ekstra kraftig rullegardin, og kan installeres både vertikalt og horisontalt. Dette hindrer likevel ikke at vinduene kan åpnes.

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Solskjerming som monteres på innsiden av vinduet, absorberer mye av varmen og sprer den ut i rommet. Screens som monterer utendørs vil derimot absorbere varmen og holde den ute, noe som er mer ideelt om sommeren. Den gir også mer le mot vind. De fleste utvendige rullegardiner som benyttes i screens, er laget av PVC-belagt glassfiber. Dette ødelegger ikke utsikten, men begrenser innsikten.

Vi skal fortelle deg alt du trenger å vite om screen, slik at du enklere kan finne den solskjermingsmodellen som passer deg og ditt hjem.

Monteres tett inntil vinduene

Screen er som nevnt utvendig solskjerming som monteres tett inntil vinduene. Dette ødelegger ikke rutene, og gir et mer rent og minimalistisk uttrykk. Screen er effektiv når det gjelder å forhindre at varmen kommer inn i rommene, og den begrenser andres innsyn uten å hindre ditt utsyn. Kvalitetene på screens er også veldig gode, og dette er dermed et holdbart produkt som varer i flere år.

Det er mulig å få screens til vinduer i alle slags størrelser. Det vil si alt fra små baderomsvinduer til skråvinduer som strekker seg fra gulvet og opp mot taket. Screens er altså et veldig allsidig produkt, og det passer til alle hus. Har man barn, er screens et ekstra godt valg fordi den har ingen spisse kanter som barnet kan skade seg på.

Det er også viktig å huske på at screens ikke må monteres på vinduskarmen. Det er også mulig å bruke såkalte zip-screens som levegg på en eventuell terrasse eller veranda.

Ønsker du å gjøre dette, trenger du bare å trekke den ut fra en stolpe eller en vegg som den er montert i. De fleste som selger solskjermer, tilbyr også screens som levegg og dette blir stadig mer populært.

Derfor er screens et godt valg

Det er veldig mange grunner til at screens blir mer og mer populært i Norge, og det er rett og slett fordi det av mange ulike grunner er et godt valg. Først og fremst er utvendige screens laget for å tåle mye mer enn innvendige persienner og rullegardiner. Dette er en fordel i Norge hvor værforholdene ofte er tøffe. Screens bråker heller ikke når vinden ute uler.

Screens har en mikrostruktur i stoffet, som resulterer i at du kan ha den trukket nede hele dagen uten at den blokkerer utsikten. Du kan fremdeles nyte utsikten samtidig som du slipper innslipp av sterkt lys og direkte sollys. De aller fleste typer screens har en mørk utside, slik at det ser ut som en helt vanlig rullegardin.

En stor og viktig fordel med screens er at du ikke trenger å tenke så mye på vedlikehold. Skulle de bli veldig skitne, trenger du ikke så mye mer enn varmt vann og en klut. Du trenger heller ikke å bekymre deg altfor mye for værpåvirkning. Duken tåler frost, men om vinteren er det likevel greit at du holder et lite øye med det. Selv om screens tåler mye kulde, bør de ikke være dekke av frost over lang tid.

Den siste store fordelen er selvfølgelig at screens passer til alle type vinduer, og er dermed den mest fleksible solskjermingstypen som eksisterer på markedet. Uansett hvor «rart» vinduet ditt måtte være, vil du finne et screen som kan tilpasses. Den eneste begrensningen ligger hos leverandøren. I tilfeller hvor vinduet ditt er rundt eller annerledes på andre måter, lønner det seg uansett å ta dirkete kontakt med en forhandler. Resultatet blir mye finere når det er skreddersydd.

Dette koster utvendige screens

De fleste er naturlig nok opptatt av hva det vil koste å installere screens? Utvendig screens begynner vanligvis på rundt 2 000 kr, men de kan komme opp i rundt 20 000 kr. Fordelen med screens er likevel at de er langt billigere enn de fleste andre alternativer for utvendig solskjerming.

Som du sikkert har sett, er det variasjoner i prisen som er ganske betydelig. Variasjonene skyldes mange ulike faktorer. En av de største faktorene er størrelsen på den screen du skal ha. De største koster naturlig nok mest, men mindre screens til mer kompliserte vinduer kan også komme opp i en høyere prisklasse.

Motoren øker prisen

Alle utvendige screens har en motor. Dette er nødvendig, spesielt på vinduer som er i øvre etasjer. Motoren er også det som trekker opp prisen. Skal du i midlertidig kun bruke screens som levegg, kan du velge bort motoren og få ned prisen litt. Velger du solskjerming med motor, kan du inkludere fjernstyring med fjernkontroll, eller en bryter. Bryteren vil bli installert på inni boligen. Dette er som regel inkludert i prisen. Screens er som sagt veldig moderne, og dermed kan de også styres via en app på mobilen. Dette avhenger av tilgang på internett.

Sjekk om montering er med i prisen

Monteringen av screens er ikke alltid inkludert i prisen, og er generelt en tilleggskostnad. Du kan spare penger ved å velge det bort, men da er det veldig viktig at du har kunnskap rundt montering spesielt ved tanke på motoren. Skal motoren kobles direkte til det elektriske anlegget, trenger du uansett hjelp av en faglært elektriker. Du kan sjekke ut hva andre bedrifter tar, men dette vil ikke alltid lønne seg. Det går også an å snakke med forhandleren, slik at du kan få en pakkeløsning.

Før du bestiller screen kan det være lurt å kontakte en leverandør for befaring. Dette er som regel helt gratis og uforpliktende. Dette kan være spesielt interessant dersom du har vinduer som vil være vanskelige å måle fra utsiden på egen hånd, eller om det er noe annet som kommer i veien for at du skal klare å gjøre alt selv. Det fine med dette er at det kan hjelpe deg med å spare penger ettersom du bombestillinger og screen som ikke passer til huset.

Sammenlign leverandørene for å finne den beste prisen

Det aller viktigste du gjør for å finne den beste prisen og den beste kvaliteten, er å sammenligne flere leverandører, da forskjellene kan være store. Her skal vi gå gjennom noen av de mest kjente leverandørene på markedet.

  • Markisehuset: De tilbyr et bredt utvalg av alle typer screens, inkludert fargevalg. De har avdelinger i Oslo og Bærum samt egen nettbutikk. De har egen kundeservice, som du kan ta kontakt med for å få gratis hjelp og veiledning. Prisen varierer med modellen du velger, og hvilket tilbehør du ønsker. Markisehuset tilbyr montering og levering, og de hjelper deg helt frem til solskjermingen er montert.
  • Solskjerming AS: De har spesialisert seg på zip-screens, som ikke slipper inn lys. Disse kan også festes tett innpå fasaden, slik at det ikke blir noen stygge kanter. Solskjerming AS inkluderer befaring, levering og montering i prisen. Du kan bestille alt du trenger fra nettbutikken, og de har i tillegg en detaljert katalog hvor du kan få et prisoverslag basert på de vanligste målene på alle modellene de tilbyr.
  • Kjells markiser: Dette er en annen leverandør, som tilbyr både zip-screens og tradisjonelle screens. Her kan du velge mellom standardstørrelser, men du kan også får skreddersydde produkter på mål. Før du bestiller screens kan du be om en gratis befaring. Dette er spesielt lurt om du skal bestille på mål. Kjells markiser har også mer unike screens, som er tilpasset vinduer som er ment å skulle åpnes samt for terrassedører med vindu. De hjelper også til med montering og levering.
  • Markisemannen: Her får du zip-screens som passer til alle typer vinduer, inkludert de som kan vippes. For at du skal få et pristilbud fra markisemannen må du bestille befaring. Denne er helt uforpliktende, og her får du all informasjonen du trenger for å finne korrekte screens. Om du ikke ønsker befaring før du har fått tatt en kikk på produktene deres, har de en produktkatalog hvor du ser de ulike modellene og hva de koster. Som med alle de andre leverandørene, tilbyr også Markisemannen både levering og montering av screens.

Tenk på dette før du bestiller

Veldig mange leverandører opererer med skreddersydde mål i stedet for standardiserte mål, og det er smartest å benytte seg av den løsningen hvis du ikke har standardiserte vinduer. Med skreddersydde mål blir det også lettere å få montert screens som går i ett med fasaden, og dette vil gi et mye bedre resultat samt finere finish. Om vinduet er satt lenger inn i husfasaden, kan screens monteres slik at man ikke ser dem i det hele tatt når de er dratt opp. Når du trekker dem ned, vil duken se ut som den går i ett med veggen.

Det er viktig at du velger et transparent stoff i screen, slik at du ikke får ødelagt utsikten din. Screens begrenser også andres innsyn, selv om det ikke hindrer det 100 %. Fordelen med utvendig solskjerming er at du slipper sprekker og klipper langs kantene som slipper lys inn. Dette kan være spesielt forstyrrende om morgenen.

Screen kan virke som en ganske stor og dyr investering, spesielt om du har mange vinduer som skal skjermes mot solen. Dette er imidlertid den mest moderne solskjermingsmodellen på markedet, og den er tiltenkt det moderne og stilige hjemmet.

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Oppsummering

Utvendige screen er en type solskjerming som blir stadig mer populær i Norge. Det er fordi screens er solid solskjerming som tåler en del tøffe værforhold. Screens er toppmoderne og kan monteres tett innpå vinduet, og dermed gir de et mye renere resultat. Screens er ikke en solskjerming som synes godt på huset ditt, og det er noe mange setter pris på.

Utvendige screens ligger i en ganske moderat prisklasse sammenlignet med andre solskjermingsmodeller. De kommer med motor som kan styres med fjernkontroll, bryter eller app. Hvilket alternativ du velger vil også påvirke prisen. Vi anbefaler deg alltid å velge befaring, slik at du får et produkt som passer til ditt hjem.

Under følger svar på noen ofte stilte spørsmål om utvendige screens:

FAQ om utvendige screens

Meldingsboble
Hva er utvendige screens?

Utvendige screens er moderne solskjerming som monteres tett innpå vinduet. Duken trekkes deretter over ved hjelp av en motor. Screens gir utmerket skjerming for sollyset. Fordelen med screens er at de begrenser andres innsyn, men uten å ødelegge for din utsikt. Screens har også god effekt når det gjelder å stenge varmen ute av rommet.

Meldingsboble
Hvor mye koster utvendige screens?

Screens kan koste alt fra 2000 kr til 17 000 kr. Selv om prisforskjellen er stor mellom ulike screens, er de langt billigere enn mange andre solskjermingsmodeller.