bilde

Hva koster Zip screens? Enkel guide

Sist oppdatert: 4. august 2023

Det er mange fordeler med å kjøpe zip screens fremfor andre typer utvendig solskjerming. De skjermer for solen og forhindrer både varmeinnslipp og innsyn. Likevel bevarer du utsyn. Men hva koster zip screens, sånn egentlig? Og hvordan får du tak i det beste tilbudet på utvendig solskjerming? Vi gir deg svarene!

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Hva koster zip screens?

Det kan variere hvor mye det koster for zip screens. En enkelt screen kan koste 5000-20 000 kr eller mer. Vi anbefaler at du setter deg grundig inn i de forskjellige prisdriverne, samt gjør deg opp en mening om hvilke egenskaper og funksjoner som du vil prioritere. Følgende faktorer påvirker prisen på zip screen:

 • Størrelse – jo større screen, desto dyrere er den
 • Betjening – manuell betjening eller motorisert
 • Kvalitet – kvaliteten på og egenskapene til materialene kan påvirke prisen betydelig
 • Monteringskostnader – hvis du trenger hjelp til å montere zip screen, påvirker det også prisen
 • Forhandlere – prisen kan variere mellom ulike solskjermingsforhandlere, og det er lurt å sammenligne flere forhandlere for å finne det beste tilbudet

En zip screen består av en perforert duk og et slags glidelåssystem for å feste duken langs sidene av vinduet. Det vil også medfølge en kassett som duken rulles inn i for å skjule den når den ikke er i bruk. Hvis det ikke er plass til kassett eller du ønsker skjult montering av kassett, så kan dette påvirke prisen.

Garantier og levetid på utvendige screens

I tillegg til prisen på zip screens, så er det lurt å vurdere hvorvidt du trenger å kjøpe ekstra garanti og serviceavtale. Slike forsikringer og avtaler kan være gunstig da du får full beskyttelse, særlig om du kjøper mer avanserte solskjermingsprodukter med elektrisk tilkobling og/eller sensorer. Du må imidlertid være oppmerksom på at de aller fleste garantier ikke dekker skader som skyldes feilmontering eller feil bruk.

Mange solskjermingsforhandlere tilbyr gratis befaring for å hjelpe deg med å velge solskjermingsprodukter. Det kan være lurt å benytte seg av slike tilbud, særlig hvis du føler deg usikker. I så fall kan forhandleren vurdere hvilken type screen som passer best for deg, samt hjelpe deg med å vurdere forskjellige zip screens i ulike priskategorier.

En zip screen kan vare i opptil 15 år eller mer. Enkelte mener at de varer i 20 år med rett bruk og regelmessig vedlikehold. Investeringen kan være høy her og nå, men du får et pålitelig solskjermingsprodukt som du vil kunne nyte godt av i mange år frem i tid. Utvendig solskjerming kan også gjøre boligen din mer attraktiv, hvis du skal selge den en gang i fremtiden.

Pris på elektriske zip screens med motor og sensorer

En av de tingene som har mest å si for hva det koster med zip screen er betjening. Det koster mer for elektrisk zip screen med motor. I tillegg vil du trenge hjelp av en faglært og godkjent elektriker, dersom monteringen innebærer elektrisk arbeid. Det koster også ekstra for vind- og solsensorer. Du må selv vurdere hvorvidt dette utstyret er verdt investeringen.

Det er mange fordeler ved å velge motoriserte screens og/eller sensorer. Dersom du har zip screen på et stort vindu i høyden, så vil det være upraktisk med snorbetjening. Dreier det seg derimot om en liten zip-screen på et vindu som du fint når opp til, så kan det hende at du er fornøyd med manuell betjening.

Solsensorer og vindsensorer kan også være en svært praktisk og gunstig investering for deg som ønsker å forenkle hverdagen. Vindsensorer kommer spesielt godt med om du bor i et område som er utsatt for sterk vind. Sensoren sørger for at zip screenen ruller seg inn ved en viss vindstyrke.

Solsensorer kan derimot senke screenen for å forhindre lys- og varmeinnslipp, slik at du ikke kommer hjem til en overopphetet bolig. Det er også mulig å kjøpe utvendige screens med Bluetooth-tilkobling. Da kan du styre dem via mobilen, uansett hvor i verden du befinner deg. Du kan også koble dem til øvrig smarthusutstyr.

Hva koster montering av zip screens?

Det er vanskelig å gi deg en nøyaktig pris på hva det koster for montering av zip screens. Prisen kan variere, avhengig av hvor mange screens du skal montere, hvor lett det er å komme til vinduene og om det må gjøres elektrisk arbeid. De fleste solskjermingsforhandlere ønsker at du sender inn spesifikke detaljer til dem, slik at de kan gi deg et uforpliktende tilbud på utvendige screens med montering.

Det kan også være mulig å montere dem selv for å spare penger. Hvor enkelt dette er, avhenger av zip screenen, hvor lett det er å komme til vinduet og hvor mye erfaring du har med praktisk arbeid. Hvis du ikke har erfaring fra tidligere eller hvis det er et omfattende prosjekt med mange screens, så kan det være en god idé å la fagpersoner gjøre jobben.

Du kan få pakkepris som inkluderer selve solskjermingsproduktet, samt arbeidet med å ta mål av vinduene dine og montere screenen. Det er lurt å få flere tilbud fra forskjellige forhandlere, slik at du kan sammenligne pris. På denne måten finner du det beste tilbudet på utvendig solskjerming som passer dine behov og ditt budsjett.

Hvordan spare penger på utvendige screens

Det kan altså være store prisvariasjoner når du skal kjøpe utvendig solskjerming. Det er likevel mulig å spare penger på zip screens, bare du gjør litt forarbeid. Følg disse tipsene for å finne den beste prisen på zip screens:

 • Sammenlign priser – gå på jakt etter de beste tilbudene fra flere solskjermingsforhandlere
 • Be om pakketilbud som inkluderer montering
 • Undersøk om du kan få rabatt ved kjøp av flere utvendige screens eller andre solskjermingsprodukter
 • Se om forhandleren tilbyr rabatter eller andre kampanjer
 • Vurder nøye hvilket ekstrautstyr du vil ha som motor eller sensorer

Husk at du ikke behøver å bruke samme solskjerming på alle vinduene i boligen. Kanskje du vil ha zip screens på de største vinduene, men plisségardiner, persienner eller rullegardiner inne? Behovet for solskjerming vil naturlig nok variere, avhengig av hvilket rom produktet skal brukes i. For eksempel, zip screens er et godt valg til store stuevinduer, mens innvendige persienner i aluminium passer til baderommet.

Du kan spare penger ved å “mikse og matche” på denne måten. Innvendig solskjerming koster som regel mindre enn utvendig solskjerming, selv om det kan være store variasjoner her også. Gjør deg gjerne opp noen tanker om hva du trenger før du kontakter solskjermingsforhandlere. Det kan hende at de kan gi deg rabatter om du kjøper inn alt du trenger av solskjerming fra samme sted.

Husk også at dersom du ikke har råd til å kjøpe zip screens er en mulighet også å utvide boliglånet ditt. I disse tilfellene vil du gå mer boliglån uten ytterligere rente dersom banken ser at investeringen går rett til å øke verdien på boligen din.

Slik finner du gode tilbud på zip screens

Vi anbefaler at du innhenter tilbud på zip screen fra minst tre forskjellige forhandlere for å få et godt nok sammenligningsgrunnlag. Det kan være mye penger å spare, så det er lurt å bruke litt tid på å sammenligne priser og produkter. Sjekk at de forskjellige forhandlere har oppgitt et så likt prisgrunnlag som mulig, slik at du får et så godt sammenligningsgrunnlag som mulig.

Du bør også se etter om solskjermingsforhandlerne har forskjellige produktvarianter som kan passe for dine behov og ditt budsjett. Kvaliteten på materialene kan variere, så det er viktig at du sjekker at produktene har gode garantier. Ta også en titt på kundevurderinger for å se om forhandlerne faktisk leverer hva de lover.

Du kan enten kontakte forhandlere individuelt eller bruke en pålitelig anbudstjeneste som utelukkende samarbeider med dyktige solskjermingsforhandlere. På denne måten får du flere tilbud fra seriøse leverandører, slik at du kan velge det beste alternativet for deg. Tilbudene er gratis og uforpliktende.

Husk alltid å lese vilkår og salgsbetingelser nøye før du bestemmer deg. Sjekk også pristilbudet nøye og undersøk om alt av utgifter er inkludert. Dermed unngår du overraskelser når fakturaen skal betales. Det er som regel en stor investering å kjøpe zip screen, men med disse rådene vil du kunne finne gode tilbud på utvendig solskjerming. Det er ingen grunn til å betale mer enn du må!

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Kort oppsummert: Hva koster zip screens?

Hvis du følger disse rådene i artikkelen vår, så vil du få den beste prisen på zip screens som passer dine behov og ditt budsjett. Du har fått masse god informasjon fra oss, og vi ønsker derfor å oppsummere de viktigste punktene før vi avslutter. Dermed kan du være sikker på at du har fått med deg det viktigste for å kunne spare penger på utvendig solskjerming.

 • Sammenlign priser fra flere forhandlere og se etter de beste tilbudene
 • Be om pakketilbud som inkluderer montering
 • Sjekk om du kan få rabatt ved kjøp av flere produkter
 • Vurder nøye hvilket ekstrautstyr du ønsker som motor eller sensorer
 • Kombiner flere typer solskjerming til ulike rom
 • Les vilkår og salgsbetingelser nøye før du bestemmer deg
 • Vurder kundevurderinger for å se om forhandlerne leverer hva de lover
 • Bruk en anbudstjeneste til å få flere uforpliktende tilbud
 • Sjekk at utgifter er inkludert i pristilbudet

Vi håper du har fått svar på spørsmålet ditt om “Hva koster zip screens?” og føler deg klar til å begynne jakten på det beste pristilbudet. Lykke til!

Få svar på vanlige spørsmål om prisen på zip screens

Meldingsboble
Hva er prisen på zip screen?

Prisen på zip screen varierer, avhengig av størrelse, hvilken type materialer som brukes og om du vil ha motor, sensorer og andre funksjoner. Du må regne med å betale alt fra ca. 5000 kr til over 20 000 kr per screen. Ettersom denne typen solskjerming fås i en rekke størrelser, materialer og med ulike funksjoner, så har du gode muligheter å finne den rette løsningen til ditt budsjett.

Meldingsboble
Hva er forskjellen på zip screens og vanlige screens?

En screen er en slags utvendig rullegardin. Zip screens og screens er på mange måter det samme produktet, men med en stor forskjell: Zip screens har en slags glidelås langs sidene som gjør at produktet et godt festet, selv når det blåser godt ute. Vanlige screens har kun en vekt i bunn som holder den nede. De er tåler dermed ikke vind på samme måte som det zip screens gjør.

Meldingsboble
Hva er billigst av screens og zip screens?

Vanlige screens koster mindre enn zip screens, men de er ikke like motstandsdyktige mot vær og vind. Zip screens er et tryggere valg med tanke på vind. Zip screens kan derfor være en god investering siden du kan bruke dem når det blåser ute, selv om de koster mer. Du må selv vurdere vindforholdene der du bor for å finne ut av hva som svarer seg for deg.

Meldingsboble
Er det noen ekstra kostnader forbundet med utvendige screens?

For å få de beste resultatene med zip screens, bør du vurdere om du vil ha en motor og/eller sensorer. Ekstra tilbehør koster som regel litt mer. I tillegg må du vurdere om du vil ha hjelp av profesjonelle til å ta mål av vinduene dine og til å montere solskjermingen for deg.