bilde

Flere solskjermingsforhandlere tilbyr pakkepris på utvendig solskjerming som inkuderer mål av vindu, selve solskjermingsproduktene og montering

Utvendig solskjerming: Priser og kostnader

Sist oppdatert: 11. mai 2023

“Hva koster utvendig solskjerming” er kanskje noe av det første du lurer på når du skal kjøpe solskjermingsprodukter. Ofte får du ikke nøyaktige svar uten å be om befaring eller pristilbud. Vi ønsker likevel å gjøre det litt enklere for deg ved å vurdere prisen på ulike typer solskjermingsprodukter, samt vurdere forskjellige prisdrivere som kan påvirke sluttsummen.

Kortversjonen

  • Utvendig solskjerming er en populær måte å beskytte boligen mot solen på og kan bidra til å redusere varmen inne i huset. Det finnes ulike typer utvendig solskjerming å velge mellom, som markiser, persienner og screens.
  • Når du vurderer utvendig solskjerming, er det flere faktorer å vurdere, inkludert størrelsen på vinduene, hvilken retning vinduene vender, og om du ønsker en manuell eller motorisert solskjerming.
  • For å finne den beste prisen på utvendig solskjerming er det lurt å sammenligne priser fra ulike leverandører og få flere tilbud. Det kan også være lurt å velge en anerkjent og pålitelig leverandør som kan gi deg god kvalitet og service.
  • Til slutt, når du har valgt utvendig solskjerming og fått installert den, er det viktig å vedlikeholde solskjermingen regelmessig for å sikre at den fungerer optimalt og har en lang levetid.

Hva koster utvendig solskjerming: pris og prisdrivere

Det er som sagt vanskelig å gi et eksakt svar hva det koster for utvendig solskjerming. Prisene varierer avhengig av type solskjerming, størrelse og materialer som brukes. Spesifikke forhold ved boligen din som antall vinduer, hvor vanskelig det er å komme til vinduene og hvor store vinduene er kan også påvirke prisen, særlig om du skal ha montering inkludert i prisen.

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

I tillegg vil det koste mer for elektrisk eller motorisert utvendig solskjerming enn manuell. Det kan fort koste ca. 5000 kr eller mer. Dersom du vil ha elektrisk utvendig solskjerming, kan du trenge hjelp av en profesjonell elektriker til montering. Det kan også dra opp prisen på solskjermingen. Sensorer, Bluetooth-tilkobling og lignende vil også bidra til hva den utvendige solskjermingen koster.

Flere solskjermingsforhandlere tilbyr pakkepris på utvendig solskjerming som inkuderer mål av vindu, selve solskjermingsproduktene og montering. Dette kan være prisgunstig alternativ for deg som ikke ønsker å montere utvendig solskjerming selv. Det er dessuten svært praktisk å la samme firma ta seg av alt sammen.

Du kan spare penger på solskjerming ved å ta mål av vinduene og montere solskjermingen selv, men du må være svært nøye. Feil og avvik kan føre til at solskjermingen ikke fungerer optimalt eller at den ikke passer inn i vinduene dine. Hvor enkelt det er å montere solskjermingen, vil avhenge av hvilket produkt du velger.

Hva er prisen på vindusmarkiser?

Det er mulig å kjøpe ganske rimelige vindusmarkiser for ca. 2000-7000 kr. per markise. De aller billigste modellene koster ca. 800 kr opp. Vindusmarkiser er derfor den rimeligste typen utvendig solskjerming som du kan kjøpe. Det er likevel mange fordeler med dem. De skjermer for solen og er enkle å betjene.

En annen fordel med vindusmarkiser er at de er enkle å montere, særlig om du skal ha en manuell variant. Dersom du vil kjøpe utvendig solskjerming til en billig pris, så får du god verdi for pengene dine med markiser. En god markise kan vare i 15-20 år med riktig vedlikehold, så dette er en investering som varer lenge.

Prisen kan variere i henhold til størrelse og kvaliteten på duken. Motoriserte markiser vil også koste en del mer enn manuelle med sveiv. Dukene fås i mange forskjellige farger og med ulike mønstre, slik at du enkelt finner noe som matcher fasaden på boligen din. Sist, men ikke minst, så krever markiser lite vedlikehold utover en vask 1-2 ganger i året.

Hva koster terrassemarkiser?

Terrassemarkiser koster alt fra ca. 3000 kr til over 20 000 kr, avhengig av hvor stor duk du trenger. Du finner nemlig varianter med svært store duker med plass til mange, samt små modeller som du kan ha en liten sittegruppen for to under. Det er selvsagt også andre faktorer som påvirker prisen som for eksempel motor.

Dersom du skal ha en stor terrassemarkise, så kan det nemlig være praktisk å kjøpe en elektrisk eller motorisert variant. Hvor kraftig motor du trenger, avhenger av størrelsen på duken. Terrassemarkiser kan likevel være et rimeligere og mer praktisk alternativ til pergola, ettersom du får solskjerming til både terrasse og bolig i ett.

Du kan enkelt rulle inn duken når markisen ikke er i bruk, og dermed holder den seg relativt usynlig. Det er verre å fjerne en pergola eller et terrassetak når du vil ha mer dagslys inn i stuen! Terrassemarkiser er et godt kompromiss med mange fordeler.

Hva koster utvendige persienner

En utvendig persienne med motor koster ca. 5000 kr og opp. En stor, skreddersydd utvendig persienne kan også koste opp mot 35 000 kr. Det er altså store prisvariasjoner, avhengig av hvilken løsning du velger og kvaliteten på materialene som brukes. Utvendige persienner er likevel ett av de mest populære solskjermingsproduktene.

Du får nemlig stor kontroll med en persienne. Ikke bare kan du heve dem og slippe dem ned, men du kan justere vinkelen på lamellene. Dermed kan du justere innsyn, lysinnslipp og varmeinnslipp etter egne ønsker. Det finnes modeller med vindlås for deg som bor i vindblåste områder. Du kan også kjøpe sol- og vindsensorer som hever og senker persiennene automatisk.

Avanserte funksjoner som dette bidrar til at det koster mer for utvendige persienner. Sensorer og automatikk kan imidlertid gjøre livet ditt litt enklere. Du slipper å bekymre deg for at solskjermingen skal bli skadet, hvis det blåser opp og du ikke er hjemme. I tillegg kan du kjøpe utvendige persienner med Bluetooth for å kunne styre dem via mobilen.

Hva er prisen for utvendige zip screens og rullegardiner

Prisen på utvendige zip screens og rullegardiner varierer fra ca. 3000 kr til over 20 000 kr. Utvendige rullegardiner er gjerne litt billigere enn zip screens. Begge deler er en type utvendig screen, bare at zip screen har en slags glidelås langs sidene. Det gir dem bedre feste, slik at de kan brukes når det blåser godt ute.

Den utvendige rullegardinen har gjerne kun en slags vekt i bunnen som holder duken nede. Det er derfor de koster litt mindre enn dem med glidelåssystem. Akkurat som andre typer utvendig solskjerming, så kan du kjøpe sensorer og motor til dem. Dette er spesielt praktisk for deg som vil ha screens til store vinduer eller vinduer som ellers er vanskelige å nå.

Zip screens er en god investering og har mange av de samme fordelene som utvendige persienner. Forskjellen er at screens består av en slags perforert duk. Det betyr at du kan bevare utsyn, samtidig som du blokkerer innsyn og varmeinnslipp. Om kvelden når det er mørkt ute og du har lys på inne, så vil man kunne se omrisset av menneskene inne i boligen. De er derfor ikke like effektive til å forhindre innsyn om kvelden som det persienner med stengte lameller er.

Hva koster solskjerming til terrasse og hage?

Vi har allerede snakket om hva det koster for terrassemarkiser. Det finnes imidlertid noen alternativer som du kan vurdere. Pergola og terrassetak er gjerne de dyreste og mest omfattende alternativene. Hvor mye de koster, vil likevel variere av størrelse, materialer og hvor avanserte du bygger dem.

For eksempel, det finnes byggesett for pergolaer i aluminium som koster ca. 10 000 kr. Til sammenligning, så kan flotte pergolaer i tre som er bygget av fagfolk koste over 100 000 kr. Prisen på terrassetak kan også variere, avhengig av materialvalg og om du skal snekre selv. Dersom du er litt handy, så trenger du kun å betale for materialene.

Den billigste solskjermingen til hage og terrasse er parasoll og solseil. Disse kan du kjøpe for noen hundrelapper og opp. Et godt solseil koster ca. 1500 kr, men de billigste koster knapt en tohundrelapp. En stødig parasoll med solid ramme og duk av høy kvalitet kan likevel koste ca. 5000 kr opp. Det finnes likevel mange billige strandparasoller som ikke koster mer enn ca. 400 kr.

Eksklusive trepergolaer kan ha priser som overstiger 100 000 kr.

Hva koster utvendig solskjerming vs. innvendig solskjerming

Det koster mer for utvendig solskjerming enn innvendig solskjerming. Utvendig solskjerming er imidlertid mer effektiv til å forhindre varmeinnslipp, ettersom varmen stoppes før den kommer inn i boligen. Du kan likevel velge å kombinere både utvendig og innvendig solskjerming for å spare penger.

For eksempel, du kan bruke utvendig solskjerming på de største vinduene som er mest utsatt for varmeinnslipp og innvendig på resterende. Mange solskjermingsforhandlere kan hjelpe deg med å finne en kombinasjon som passer for både behovene dine og budsjettet ditt. Inviter dem gjerne på befaring, slik at de kan komme med forskjellige anbefalinger og pristilbud.

Det bør også nevnes at selv om utvendig solskjerming koster mer, så varer produktene veldig lenge. Det er vanlig at utvendig solskjerming kan brukes i 15 år eller mer med riktig vedlikehold. Pass på at du sjekker produktveiledningen nøye for å se hvordan du skal ta vare på dem og spør forhandleren om de tilbyr serviceavtaler.

Slik får du en god pris på utvendig solskjerming

Vi anbefaler å innhente minst tre forskjellige pristilbud for å få en god oversikt over hva det koster for utvendig solskjerming. Prisen på utvendig solskjerming kan nemlig variere mellom forskjellige forhandlere. Vi anbefaler også å sammenligne priser på de forskjellige merkene og produktene som de tilbyr. Det finnes mange kvalitetsprodukter på markedet, så det er viktig å velge riktig.

Når du har fått et pristilbud, så bør du også vurdere solskjermingsproduktene nøye. Se blant annet på kvalitetsstandarder og vurder hvilke materialer som er brukt. Det kan hjelpe deg med å forstå hva du kan få for pengene dine. Vi anbefaler også å lese gjennom vilkår og betingelser, slik at du vet hvilken type service som er inkludert.

Dersom du vil spare litt penger, så kan du også se om det er mulig å få rabatt eller ekstra fordeler. Dette gjelder spesielt dersom du velger å kjøpe flere produkter fra samme forhandler. Du kan enten kontakte individuelle forhandlere selv for å spørre eller bruke en anbudstjeneste for å innhente tilbud.

Anbudstjenester for utvendig solskjerming er svært praktiske, ettersom du kan spare både tid og penger. Solskjermingsforhandlerne konkurrerer om å få deg som kunde, og du får tilsendt gratis og uforpliktende tilbud. Du kan studere tilbudene i ro og mak for å vurdere hva utvendig solskjerming vil koste deg.

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Kort oppsummert: Hva koster utvendig solskjerming?

Kort oppsummert, så kan utvendig solskjerming koste både 1000 kr og 100 000 kr. Det gjelder altså å tenke nøye over egne behov og budsjettet ditt. Hva vil du prioritere av funksjoner? Hvilken type solskjerming passer best for dine behov? Deretter kan du kontakte flere solskjermingsforhandlere for å innhente priser og tilbud.

Så lenge du velger kvalitetsprodukter og passer på å sammenligne priser, så kan du kjøpe utvendig solskjerming som både er funksjonell og som matcher budsjettet ditt. På den måten kan du nyte et behagelig inneklima og skjerme for innsyn, samtidig som du har penger igjen til andre ting. Lykke til!

Få svar på vanlige spørsmål om prisen på utvendig solskjerming

Meldingsboble
Hvordan velger jeg riktig utvendig solskjerming til den rette prisen?

Det er viktig å velge den type utvendig solskjerming som passer best til dine behov, ditt budsjett og din stil. Vurder faktorer som pris, kvalitet, materialer, holdbarhet og funksjonalitet før du bestemmer deg. Det er lurt å sette seg godt inn i markedet for å finne ut hvilke solskjermingsprodukter som passer best til deg med tanke på pris og funksjonalitet.

Meldingsboble
Hva er den gjennomsnittlige prisen på utvendig solskjerming?

Det er vanskelig å angi en generell pris for utvendig solskjerming, da det avhenger av hvilken type produkt du velger og hvilken leverandør du bruker. De vanligste produktene som markiser, utvendige persienner og zip screens har forskjellige prisklasser som starter fra et par tusenlapper og stiger til 20 000 kr eller mer, avhengig av type materialer og funksjoner. Montering kan også påvirke den endelige prisen, og spesifikke forhold ved boligen din kan igjen påvirke prisen på montering. Det beste er å spørre om befaring for å finne ut nøyaktig hva det koster for utvendig solskjerming.

Meldingsboble
Hvordan kan jeg spare penger på utvendig solskjerming?

Det beste er å forhøre seg hos flere leverandører og sammenligne priser på produktene du vurderer. Ofte tilbyr leverandørene rabatter eller spesielle kampanjer, og det lønner seg å ta en titt på hva de ulike aktørene promoterer for øyeblikket. Du bør også tenke nøye over behovene dine, ettersom tilleggsutstyr og avanserte funksjoner som motorer og sensorer kan påvirke prisen. Vurder om du kan spare penger ved å montere den utvendige solskjermingen selv.

Meldingsboble
Er utvendig solskjerming verdt pengene?

Utvendig solskjerming kan være en god investering. Produktene varer i veldig mange år, og du får et behagelig inneklima om sommeren. Det er likevel viktig at du velger solskjermingsprodukter av høy kvalitet og bruker litt tid på å sammenligne pristilbud, slik at du er sikker på at du får en god avtale med leverandøren.