bilde

Plisségardiner på mål: Slik går du frem

Sist oppdatert: 12. mars 2023

Plisségardiner på mål – hva er fordelene med dem? Hvordan tar man mål til plisségardiner? Hvordan finner man de beste pristilbudene? Her går vi gjennom alt du måtte lure på om skreddersydde plisségardiner, slik at du får den perfekte plisségardinen til nettopp ditt vindu.

Hvorfor bestille plisségardiner på mål

Det kan være flere årsaker til hvorfor du bør bestille plisségardiner på mål. For det første, så får du et solskjermingsprodukt som passer perfekt til vinduene dine. Problemet med ferdige plisségardiner i standard størrelse er at de kanskje ikke passer ordentlig i vinduet ditt. Det kan gå utover lysinnslipp og innsyn.

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

For det andre, så kan det hende at du ikke har noe annet valg enn å bestille plisségardin på mål. Dersom du har skråvinduer, takvinduer eller vinduer i spesielle størrelser, så trenger du skreddersydd solskjerming. Plisségardiner er svært allsidige og passer til de aller fleste vinduer – selv til vinduer i uvanlig form.

Slik går du frem for å få plisségardiner på mål

Det er heldigvis enkelt å bestille og kjøpe plisségardiner på mål. Du kan velge om du vil overlate hele prosessen til forhandleren eller om du vil gjøre noe selv. De fleste forhandlere tilbyr nemlig tjenester som gratis befaring, montering og de kan også ta mål av vinduene for deg. Andre lar deg måle opp vinduene og montere solskjermingen selv.

1. Bestem deg for hvilken plisségardin du vil ha

Det finnes utrolig mange valgmuligheter for deg som vil ha plisségardiner på mål. Du kan for eksempel velge mellom enkle gardiner som du trekker ned eller “Up&Down” plisségardiner. Fordelen med sistnevnte er at den kan plasseres på ulike steder i vinduet. For eksempel, du kan både trekke den ned og heve den.

Du må også velge tekstiler og farger som passer inn i resten av rommet. Det finnes utrolig mange fargevarianter og mønstre. Tenk over hvilke farger du har i rommet og hvilken stil du vil ha. Forskjellige tekstiler gir også ulike atmosfærer i rommet. Det finnes plisségardiner som er lystette, mens andre slipper inn litt lys for å skape en lun stemning.

Det er viktig å velge rett betjeningsløsning. Noen kan styres med snorer og håndtak, mens andre har motor som enten drives av batteri eller elektrisk tilkobling. Det finnes også smarte plisségardiner med Bluetooth-tilkobling som kan styres via mobilen din. Disse kan som regel kobles til øvrig smarthusutstyr i boligen din.

2. Sammenlign prisen på skreddersydde plisségardiner

Plisségardiner på mål koster som regel mer enn plisségardiner i standard størrelse. Du kan imidlertid spare penger ved å sammenligne ulike produkter og pristilbud. Enkle plisségardiner med snor eller håndtak koster som regel mindre enn dem med motor, batteri og lignende. Det kreves også mer jobb med å montere elektriske plisségardiner, og derfor koster de også mer.

3. Innhent tilbud på plisségardiner på mål

Prisen på skreddersydde plisségardiner kan variere fra en tusenlapp til over 7000 kr, avhengig av størrelse og hvorvidt du vil ha med motor. Det kan derfor lønne seg å innhente tilbud fra minst tre forskjellige leverandører før du bestemmer deg. Da får du et godt sammenligningsgrunnlag når det kommer til pris og produkter.

Når du innhenter pristilbud på plisségardiner, så må du også sammenligne produktinformasjon og kvalitet. Det er viktig å se på garanti, levetid og andre detaljer som kan ha stor betydning for deg som kunde. De fleste solskjermingsforhandlere tilbyr gratis befaring eller konsultasjon. Dette er en fin mulighet til å vurdere forhandleren nærmere, samt sjekke hvem som gir deg de beste anbefalingene.

Flere leverandører tilbyr pakkepris med alt fra mål til montering, og det kan lønne seg å se hva dette koster før du bestemmer deg for hva du vil gjøre selv. Ettersom det er såpass store prisvariasjoner for plisségardiner på mål, så svarer det seg å bruke litt tid på å gjøre grundige undersøkelser.

4. Velg et godkjent firma og bestill plisségardiner på mål

Når du har sammenlignet priser og produkter, så er det på tide å velge leverandøren du ønsker å bestille plisségardiner fra. I dag finnes det mange forhandlere som tilbyr skreddersydde gardinprodukter. Velg et godkjent firma som har lang erfaring med solskjerming og som tilbyr god kundeservice.

Det kan være lurt å sjekke referanser og omtaler for å finne ut om det er et firma du bør bruke. Les også nøye gjennom salgsbetingelser, slik at du vet hva som er inkludert i prisen. Selv om pris er viktig, så er det like viktig at du velger en pålitelig solskjermingsforhandler som du kan føle deg trygg på.

5. Ta mål til plisségardiner før du bestiller

Det er viktig å sikre at målene er riktige før du bestiller plisségardiner, særlig om du skal ta mål av vinduene selv. Du bør måle vinduene på hver side, samt lengden på midten. Du bør også måle vinduene øverst og nederst, samt bredden på midten. Ta alltid hensyn til det minste målet når du bestiller.

For eksempel, la oss si lengden på vinduet er kortere på midten enn sidene. Du risikerer at plisségardinene ikke passer ordentlig inn i midten om du kun bruker målene på sidene av vinduet. De fleste solskjermingsforhandlere som tilbyr skreddersydde løsninger er flinke med å forklare hvordan du skal ta mål.

Hvis du har tatt feil mål, så kan det føre til store problemer. Dersom plisségardinen er for liten, så vil du ikke få tilstrekkelig med skjerming mot sollys og innsyn. Dersom den er for stor, så kan det hende at plisségardinen ikke får plass i vinduet. Du kan i tillegg få problemer med produktgarantien.

Det kan ta alt fra et par uker til over en måned før skreddersydde plisségardiner er klar for levering. Vi anbefaler at du ber om estimert tid før du velger leverandør. Du må være obs på at det kan være lengre leveringstid for plisségardiner til skråvinduer og spesialvinduer enn til “vanlige” vinduer.

Hvordan montere skreddersydde plisségardiner

Du kan velge om du vil montere skreddersydde plisségardiner selv eller om du vil bestille med montering inkludert i prisen. Noen gardiner er svært enkle å montere, og det tar deg nok ikke mer enn en time eller to for å få jobben gjort. Det følger som regel med grundige instruksjoner til hvordan du gjør det.

Mange solskjermingsforhandlere som tilbyr plisségardiner på mål er behjelpelige med montering. Det kan være trygt å vite at jobben blir gjort korrekt. Elektrisk arbeid må du overlate til en elektriker, for eksempel hvis du har kjøpt elektriske plisségardiner på mål. Det er altså ikke alt du kan gjøre selv. I så fall kan det være lurt å be om en pakkepris som inkluderer alt arbeidet.

Vi hjelper deg å finne rett leverandør

Få tilbud fra 3 lokalkjente leverandører. Tjenesten er helt gratis og uforpliktende.

Kort oppsummert: slik bestiller du plisségardiner på mål

Det er altså mange fordeler med å kjøpe en plisségardin på mål. Du har nå fått mye god informasjon til hvordan du bestiller plisségardiner på mål. Vi ønsker å avslutte artikkelen ved å oppsummere det viktigste punktene. Dermed har du god oversikt over hva du bør vektlegge når du skal kjøpe skreddersydd solskjerming til boligen din.

1. Sammenlign produkter og priser

2. Innhent minst tre forskjellige pristilbud

3. Velg et godkjent firma og bestill plisségardiner på mål

4. Ta mål til plisségardiner før du bestiller

5. Monter plisségardinene selv eller overlat det til en ekspert

Det viktigste er at du velger et solskjermingsprodukt som passer til behovet ditt, uten å sprenge budsjettet ditt. Dersom du vil spare tid og penger, så anbefaler vi å bruke en anbudstjeneste til å innhente tilbud. Du trenger bare å sende inn opplysninger om hvilken solskjerming du vil ha og hvor du bor én gang for motta tre gratis og uforpliktende tilbud på plisségardiner på mål.

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med de nye, skreddersydde plisségardinene dine!

Få svar på vanlige spørsmål om plisségardiner på mål

Meldingsboble
Er det dyrt å kjøpe skreddersydde plisségardiner?

Prisen avhenger helt og holdent av størrelse, tekstiler og øvrige egenskaper som motor eller snorbetjening. Det trenger derfor ikke å være dyrt å kjøpe plisségardiner på mål, og det finnes alternativer i de fleste prisklasser. Det er likevel viktig å sammenligne priser og produkter før du bestiller.

Meldingsboble
Hvor lang tid tar det å måle opp plisségardiner?

Det avhenger av størrelsen på vinduet ditt og hvor mange vinduer du skal ta mål av. Det er viktig å ta seg god tid og ikke slurve når du tar mål av vinduene. Du bør ta mål to ganger for å dobbeltsjekke at alt er riktig.

Meldingsboble
Kan jeg montere skreddersydde plisségardiner selv?

Ja, det kan du. Det følger som regel med grundige instruksjoner til hvordan du gjør det. Alternativt kan du bestille plisségardiner på mål med montering inkludert i prisen. Dette er kanskje den sikreste løsningen hvis du ikke føler deg trygg.

Meldingsboble
Er det vanskelig å rengjøre plisségardiner?

Det er ikke vanskelig, og plisségardiner krever veldig like (lite) vedlikehold i utgangspunktet. Det finnes tekstiler som er støvbestandige, noe som kan være praktisk om du skal montere gardinen i et vindu som det er vanskelig å nå opp til. Du kan støvsuge dem med en myk børste, men vær forsiktig så du ikke skader tekstilen.

Meldingsboble
Hvor lenge varer plisségardiner?

Plisségardiner er veldig holdbare. Levetiden vil alltid avhenge litt av hvilken tekstil du velger, men en skreddersydd plisségardin kan lett vare i mange år. Det er også viktig å ta godt vare på gardinen og følge produsentens veiledninger for rengjøring og vedlikehold. Da kan man oppnå maksimal levetid.

Meldingsboble
Hvilke andre solskjermingsprodukter kan skreddersys for meg som har spesialvindu?

Dersom du har skråvindu og spesialvindu, så kan du alternativt velge lamellgardiner. Lamellgardiner passer imidlertid best til store vinduer. Alternativt kan du kjøpe utvendig solskjerming til spesialvinduer i stedenfor.